Menu

Landelijke juwelier groeit innovatief dankzij geavanceerde klant dashboards

Een gevestigde naam in de Nederlandse juweliersbranche stond voor de uitdaging hun marktpenetratie te vergroten en hun klantprofielen te verfijnen. In samenwerking met partners Scoupy en Woolsocks bood Hiiper exclusief toegang tot geavanceerde klantdashboards. Dit stelde de juweliersketen in staat hun eigen prestaties te meten en te vergelijken met de bewegingen in de markt.

landelijke juwelier

Een deepdive in de klantdashboards

Door diep in de gegevens van de klantdashboards te duiken, ontdekten we enkele interessante trends die de koers van de juweliersketen aanzienlijk beïnvloedden. Een van de meest opvallende bevindingen was de invloed van hun samenwerking met een Nederlandse soapserie op verschillende leeftijdsgroepen en klantsegmenten. Terwijl de populariteit van deze samenwerking steeg, zag de juweliersketen gek genoeg een afname in het aantal jongere klanten terugkomen in de dashboards.

De klantdashboards dienden niet alleen als een meetinstrument voor interne rapportage, maar fungeerden ook als een krachtige motor voor strategische besluitvorming. De juweliersketen kon aan de hand van de inzichten uit het Hiiper-dashboard vaststellen dat, hoewel de algehele markt onder druk stond, zij nog steeds boven het gemiddelde presteerden. Dit stelde hen in staat om gericht actie te ondernemen en hun positie te versterken.

De kracht van de dashboards lag niet alleen in het behalen van specifieke doelen, maar ook in het bieden van een breder begrip van de markt en het identificeren van groeikansen.

Tastbare en waardevolle aanbevelingen

Het gebruik van de dashboards leidde tot tastbare resultaten en waardevolle aanbevelingen voor de sieradengigant. Zo bleek targeting op basis van aankoopgedrag effectiever dan traditionele sociodemografische benaderingen, resulterend in een verbeterde Click Through Rate (CTR) en een verhoogde marktpenetratie. In de resultaten van december 2023 werd zelfs een significante stijging gezien in de merk KPI’s, wat aantoonde dat hun strategische aanpassingen hun vruchten afwierpen.

De aanbevelingen voor de juwelier omvatten onder andere het gebruik van aankoopdata voor gerichte targeting, het monitoren van klantprofielen om achterblijvende groepen te identificeren, en het voortdurend evalueren van de effectiviteit van marketingcampagnes.

Versterkte marktpositie met datagedreven inzichten

Door slim gebruik te maken van geavanceerde dashboards en analyses heeft deze klant niet alleen hun marktpositie verstevigd, maar ook waardevolle inzichten verkregen die hen in staat stellen om proactief in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Deze klantcase laat duidelijk zien hoe data-gedreven inzichten kunnen leiden tot innovatieve groei en concurrentievoordeel in de retailsector.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Hiiper voor jouw organisatie?

Neem contact op voor meer informatie

Wil je horen hoe we je hiermee kunnen helpen om te groeien? Neem dan contact met mij op via p.vanderzee@hiiper.nl of 06-20742644

Patrick van der Zee

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer het laatste nieuws op het gebied van shoppermarketing

Hieronder vind je meer nieuws