Menu

Hiiper in het nieuws

Data is de sleutel tot groei, dat is een van onze mantra's. Door de unieke en exclusieve combinatie van aankoop- en consumentendata heeft Hiiper tot in detail inzicht in alle bestedingen van de Nederlandse consument. We zijn daarom ook regelmatig in het nieuws. Bekijk de artikelen en lees meer over de insights van Hiiper in de media.

De dataspeeltuin van Hiiper

Data is essentieel om te winnen. Maar soms is het minimaal beschikbaar of niet compleet. Hoe ga je daarmee om? Patrick en Joep geven het antwoord.

Lees verder

Hiiper introduceert de Supermarkt Prijsmonitor

Elke maand een unieke blik op de prijsbewegingen in de supermarkt volgens de Nederlandse consument.

Lees verder

Prijs van groente blijft dalen, maar echt goedkoper worden boodschappen niet

NOS: De trend van almaar stijgende prijzen in de supermarkt is ten einde, toch lijkt het er niet op dat de prijzen op termijn terugkeren naar die van voor de oplopende inflatie.

Lees verder

Klantenkring Getir stort volledig in

Uit cijfers blijkt dat de klantenkring van Getir en Gorillas in de afgelopen maanden vrijwel volledig is ingestort. Food Personality schreef er een artikel over

Lees verder

Fusie: Winkelprestaties Nettorama en Boni verschillen fors

Beide ketens presteren sterk, maar ook niet in gelijke mate Hiiper geeft geen concrete marktaandelen van de twee formules, omdat de definitie van de markt door de mogelijkheid meer retailers nauwkeurig te meten breder is dan de standaard zoals bijvoorbeeld NielsenIQ die hanteert. Van der Zee kan echter wel...

Lees verder

Prijzenpiek bij Jumbo lijkt voorbij, maar boodschappen niet goedkoper

Het lijkt erop dat de prijzen voor boodschappen niet meer zo hard stijgen als in de afgelopen maanden, schrijft RTL Nieuws vandaag.

Lees verder

Boter, kaas en eieren: supers zetten mes in de prijzen

De prijsdalingen van dagelijkse boodschappen hebben volgens Joep Smeets van Hiiper niet alleen te maken met het seizoen, bijvoorbeeld door de mooie lente. “Er is echt wel wat aan de hand in de supermarkt. Het is niet zo dat ze allemaal over elkaar heen buitelen. Maar het prijswapen is...

Lees verder

Hiiper Supermarkt Kwartaalmonitor Q 2 2023

Het zijn onstuimige tijden in de supermarktbranche. Service supermarkten verliezen behoorlijk in marktaandeel en de consument let steeds meer op de kleintjes.

Lees verder

Zeven vragen over de échte prestaties van Picnic

Welke formules hebben het meest last van Picnic? Hoe presteert Picnic in vergelijking met de online concurrentie? Hoe zit het met het aantal primaire klanten?

Lees verder

Een op de zes Nederlanders sport in de sportschool

Jongeren en sportscholen vormen een perfecte match, en dat terwijl de sportparticipatie onder de jeugd na corona nog niet terug op niveau is, volgens NOC*NSF.

Lees verder

Te weinig nieuwe woningen? Dan knappen we onze huidige woning wel weer op!

In het voorjaar steken we volgens goede traditie massaal onze handen uit de mouwen en gaan we enthousiast aan de slag met bouw- en doe-het-zelfprojecten.

Lees verder

Waarom al die prijsverlagingen de inflatie nog niet beteugelen

Actieweken, voordeelpakkers en koopkrachtknallers. Supermarkten pakken uit met prijsverlagingen. Kunnen ze daarmee consumenten ook weer een beduidend goedkoper...

Lees verder

Stakingen kosten Albert Heijn tientallen miljoenen euro’s!

Op verzoek van de NOS vergeleken wij de omzet van de supermarkt in de laatste zeven dagen van de stakingen met die een week daarvoor.

Lees verder

Ga jij minder dan tien keer per jaar naar een fastfoodzaak? Dan hoor je tot de minderheid!

Vorig jaar piekte de omzet van fastfoodrestaurants flink tijdens Koningsdag. Het zal natuurlijk geen verrassing zijn als dat deze donderdag weer gebeurt.

Lees verder

Hiiper supermarkt kwartaalmonitor Q1 2023

Vorig jaar was er een ongekend hoge inflatie, maar ook afgelopen kwartaal stegen de prijzen weer flink (index 115 t.o.v. Q1 van 2022). En net als in het vorige kwartaal bezoeken consumenten ook nu gemiddeld weer meer supermarkten (index 108,4) dan een jaar eerder. Joep Smeets, directeur Hiiper: “Mensen...

Lees verder

Week Zonder Vlees & Zuivel slaat nog geen blijvende deuk in vleesverkopen

Wanneer je één week lang geen vlees en zuivel eet en drinkt, scheelt dat zo’n 193 liter water en 80 kilometer aan autorijden. Best veel, maar wat doet zo’n campagne nou eigenlijk voor de verkoop van deze producten in de Nederlandse supermarkten? En wat is het effect van dit...

Lees verder

Loont het overstappen van zorgverzekering?

Zodra de premies voor het nieuwe jaar bekend zijn, gaan mensen shoppen voor een nieuwe zorgverzekering. En de keuze is reuze.

Lees verder
Patrick en Joep, Foodpersonality
Supermarkt Prijsmonitor banner
groenten en fruit worden goedkoper
Boodschappen op de lopende band bij de kassa. De Hiiper Supermarkt Kwartaalmonitor Q2-2023
Picnic boodschappen bus | Hiiper insights for growth
Mensen in de fitness | Hiiper, insights for growth
Kluswoning, huizen worden vaker opgeknapt | Hiiper, insights for growth

Hieronder vind je meer nieuws

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer het laatste nieuws op het gebied van shoppermarketing